Arbeta bekvämt i trädgården

Inlägget görs i samarbete med Gus textil

Att vara utomhus är någonting som många prioriterar och har man en trädgård att arbeta i, så kan man använda tiden till att få det riktigt fint, samtidigt som du kan andas mer frisk luft och hålla dig själv aktiv. Men beroende på vilket typ av arbete du utför i trädgården, så är det såklart också viktigt att du kan göra detta på ett bekvämt sätt och att du har en god rörelsefrihet under arbetets gång.

När du väljer vilka kläder du ska ha på dig, så är det därför flera saker som du ska tänka på och allt från valet av arbetsstrumpor till handskar och byxor är värt att ta i beaktning. Vi hjälper dig att göra ett bättre val så att du kan få mer gjort och även arbeta på ett mer bekvämt sätt!

Val av skyddskläder

Kommer det arbete du ska utföra kräva några former av skyddskläder? Om du planerar att till exempel klippa gräset, röja undan stenar eller klyva ved med motorsåg är det extra viktigt att du väljer en passande klädsel som täcker dina armar och ben.

Skorna ska vara robusta och gärna försedda med stålhätta ifall du skulle råka tappa någonting på dina tår under arbetet. Dessutom kommer val av strumpor att vara viktigt, då det alltid är en stor fördel om dina fötter kan andas och du inte får skoskav under jobbet.

Om du arbetar med skog eller trädgård kommer detta också vara av avgörande betydelse. Du vill helt enkelt inte begränsas av ömmande fötter eller att du känner dig för varm. Med rätt arbetsstrumpor kan överflödig värme transporteras bort och skorna håller sig därmed fräschare längre. Glöm heller inte skyddsglasögon!

Kläder efter väder

Beroende på årstid och vädret utomhus är det också viktigt att du klär dig därefter. Regn eller kalla vindar behöver inte nödvändigtvis göra att du måste skjuta upp trädgårdsarbetet. Med rätt val av kläder kan du arbeta i trädgården året om och hålla det fint i rabatterna även när vädret inte tillåter.

Fördelar med att investera i arbetskläder

Självklart kan du använda vad du har hemma och så länge du tänker efter i valet av kläder och även använder plagg som du inte är särskilt rädd om så kan det fortfarande under vissa typer av jobb begränsa dig. Kanske är materialet inte tillräckligt stretchigt eller sömmarna skär när du lyfter eller utför lite tyngre jobb. Det är här som särskilda arbetskläder kommer att vara ett mycket bra inköp.

Arbetskläder finns i både tvådelade och hela set, där materialet och passformen är särskilt utvecklad för trädgårdsarbete i olika former. Val av storlek, tjocklek och skyddande förmåga är här tre saker som du måste ha i åtanke. Kläderna du väljer ska passa vädret och vara bekväma att bära.

Om du bara lägger ner lite mer tanke i valet av kläder när du ska påta runt i trädgården, så kommer du att kunna arbeta mer bekvämt i din trädgård och därmed få mer gjort!