Så väljer du rätt pool

Inlägget görs i samarbete med Poolgiganten

Har du drömmar om att bygga pool i din trädgård, men ännu inte riktigt har funderat på vilken typ av pool som du vill investera i, hur kostnaden ser ut och vad du ska tänka på generellt för att valet ska bli optimalt för dig?

Vi vet att det kan vara lite klurigt att välja rätt, men med några knep och saker att ha i åtanke kan du göra ett bra val. Hur du väljer rätt pool för dig ska vi gå igenom i denna artikel.

Vad ska du använda poolen till?

Det är framförallt en sak som är viktigt att du har i åtanke och det är vad du planerar att använda poolen till. Detta kommer nämligen att lägga grunden för hur stor yta som behöver undvaras i trädgården och därefter vilken pool som behöver inhandlas.

Vill du till exempel kunna använda poolen för motion och har en större trädgård som är anpassad för en större pool, eller vill du endast använda den för att svalka dig under varma sommardagar?

Basera valet på din trädgård

Vilken typ av pool som du bör investera i kommer även att behöva baseras på hur din trädgård ser ut.

Drömmen om att gräva en pool i trädgården, kan snabbt gå i kras om trädgården helt enkelt inte är anpassad för en pool. Innan du bestämmer dig för vilken typ av pool du har möjlighet att investera i så kan det därför vara bra att anlita en firma som kan komma att besikta din trädgård. De kan även beräkna hur mycket jobb som kommer att krävas och därefter ge råd om vilken typ av pool som du kan välja mellan.

Jämför olika bolag

Att bygga pool kan bli ganska kostsamt och beroende på hur din trädgård ser ut kan du behöva räkna med några hundra tusen. Men det kan också bli mindre om du väljer en mindre modell eller om din tomt är mer plan och anpassad för grävning av pool.

Men du kan också komma att spara ganska mycket pengar om du bara jämför lite olika offerter. Istället för att lita dig blind på ett bolag, kan du jämföra priset mellan lite olika aktörer. Kanske har du då även möjlighet att förhandla om priset.

Tänk på storleken av poolen

Kostnaden för hur mycket poolbygget kommer att gå på baseras framförallt på hur stor pool du väljer. Så ju rymligare och djupare pool, desto mer jobb krävs och kostnaden kommer att bli högre. Så att ha en budget i åtanke är också någonting som du måste ha i beaktning.

Börja inte leta bland utbudet och hoppa in i byggprocessen utan att ha en bra plan innan. Detta kan komma att skapa förvirring. Ett planerat och genomtänkt val kommer att fylla sin funktion bättre, så att du kan använda poolen på ett optimalt sätt.

Om du bara har dessa saker i åtanke när du väljer pool så kommer du att kunna göra ett bättre val. När de fina vädret väl är här, så kommer du att kunna svalka dig hemma utan att behöva åka till stranden. Perfekt om du har barn eller vill kunna njuta av ett dopp när helst du önskar!