Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Mobilt bredband till sommarstugan – Flera smarta alternativ finns!

Mobilt bredband till sommarstugan – Med sommar och semester på ingång innebär det för många att det snart är dags att börja packa bilen med allt som ska tas med till sommarstugan eller fritidshuset. Vad som däremot kan vara svårt med en sommarstugesemester är att få tillgång till internet om sommarhuset ligger längre ifrån en stad eller vid vattnet.

Det kan därför vara värt att kika på ett mer flexibelt stugpaket, där du endast behöver betala för de dagar som du faktiskt kommer att använda internet. Om du vill kunna ladda ned filmer, hålla kontakt med dina vänner och göra sökningar online när du befinner dig i sommarstugan har vi några goda val för dig att välja mellan. Vilket är det allra bästa valet för dig och din familj?

Hur snabbt internet behöver du?

Det första som du behöver ha i åtanke är vilket typ av internet som du kommer ha mest användning av. Hur snabbt behöver internet vara för att passa dina enheter och vad brukar du använda uppkopplingen till?

Ju mer krävande program du använder, desto snabbare hastighet bör du välja. Spel, nedladdning av filmer eller användning av streamingtjänster som till exempel Netflix kommer att kräva mer av det bredband som du slutligen väljer.

Om du däremot endast kommer att använda internet för att prata med dina nära och kära eller för att göra inlägg på dina sociala kanaler, kommer en vanlig hastighet vara mer än tillräckligt.

Olika typer av bredband

Den del som många tycker är det allra knepigaste är dock att sålla igenom utbudet som finns och välja ut det bredband som passar bäst. Det allra bästa valet för dig behöver nödvändigtvis inte vara marknadens mest populära val. Det är viktigt att du funderar på vad just du behöver.

Några frågor som kan vara värt att besvara är hur ofta du kommer använda internet, hur flexibelt paketet behöver vara och vilka bolag som är operativa runt din sommarstuga. Detta kommer ge dig rätt egenskaper att leta efter, så att du sedan kan göra det allra bästa valet för dig!

Chilis stugbredband

Bolaget Chili har tagit fram ett skräddarsytt stugpaket som är väldigt flexibelt att använda. Du betalar endast 19 kronor per dag som du använder bredbandet och har då obegränsat med internet för hela dagen. Passa på att ladda ned flera filmer under en och samma dag och maximera din användning, vilket gör att du kan få tillgång till internet i sommarstugan utan att det behöver kosta alltför mycket.

Om du letar efter ett väldigt flexibelt bredband som är enkelt att använda och ta med sig, så rekommenderar vi att du kikar lite extra på Chilis stugbredband.

Bredband från tre

Mobilbolaget tre har också ett väldigt populärt utbud av olika bredband som du kan välja mellan. Nackdelen med många andra bredbandsbolag är dock att det kan vara svåra att få tag på ett korttidsbredband, vilket gör att du kommer få betala för bredbandet även när det inte används.

Kika då istället på ett portabelt bredband, som du kan använda året om (både hemma och när du befinner dig i sommarstugan). Fundera på hur snabb hastighet som behövs och säkerställ också att du faktiskt har täckning runt sommarhuset, så att du kan göra ett bättre val.

Ett alternativ kan också vara att addera lite extra surf till ditt mobilabonnemang, så att du kan sammankoppla mobilen med din dator eller TV via Bluetooth. Så länge du har bra täckning är detta ett väldigt flexibelt alternativ som gör att du kan skräddarsy hur mycket internet som du behöver och därmed spara en rejäl slant!

Källor

Har du några tips om hur du surfar på landet och i sommarstugan? Skriv gärna en kommentar nedan för att dela med dig till andra.

Lämna en kommentar