Hur får du en grönare gräsmatta?

Alla vill vi ha en grön och fin gräsmatta. Att kunna springa runt barfota är en ynnest och för att inte tala om lukten av nyklippt gräs, det är inte mycket som luktar så mycket sommar. Har du en gulnande gräsmatta så är det antagligen ett tecken på att den inte har fått tillräckligt med vatten. Då bör du ställa ut en vattenspridare så att hela din gräsmatta bli grön igen. Det är också väldigt roligt för barnen att springa i om du har barn. Ska vi vara sanna så är det ganska roligt för alla åldrar faktiskt. Gräs är otroligt tåligt och när det blir torrt så dör inte gräset. Det går in i dvala kan man säga och när det börjar regna eller du vattnar så kommer gräset att komma tillbaka igen. Det är nästan omöjligt att döda gräs, på gott och ont. Har du ett grönsaksland så kanske du har problem med att det växer gräs i den. Det är svårt att bli av med för att gräs är så tåligt som sagt. Det är dock väldigt positivt för själva gräsmattan.

Glöm inte gödsel

För att hjälpa din gräsmatta så är det bra att gödsla den. Den bästa tiden att gödsla med långtidsverkande gödsel är på våren och sommaren. Då kommer gödslet att ge verkan under hela säsongen. Det lättaste är att du kör en så kallad stroller och sprider ut gödslet. Då lägger du gödslet, som består av små korn i en en vagn med små hål i botten och sen så när du framåt så kommer kornen att spridas ut där du går. Du går du över hela gräsmattan och sprider ut det jämnt. Försök att gödsla en dag när det ska regn inom ett par timmar. Det är det bästa för att gräsmattan inte ska bränna. Ett gödsel som får ligga allt för länge utan vatten kan bränna gräsmattan så var lite försiktig med när du använder gräsmattegödsel.

Ett naturligt gödsel som går att använda väldigt lätt är det gamla gräset. När du klipper gräsmattan så låt gräset ligga kvar ett par gånger per år och det kommer att naturligt gödsla gräsmattan. Du kanske alltid låter det ligga kvar och då är det bra men många tycker att det är finare att ta bort gräset och det för inte så ,mycket men se till att låta gräset ligga kvar ett par gånger per år. Annars får du använda ännu mer gödsel.

Har du stora problem med mossa i din gräsmatta så kan det vara lite irriterande. Det gör att gräsmattan inte är lika grön och den ser inte så jämn ut. Det är inte riktigt härligt att gå på mossa som på rent gräs. Har du stora problem så finns det särskilda medel som du kan sprida ut och som ger mer näring till gräset men inte ger någon näring till mossan utan snarare dödar mossan. Du sprider ut detta medlet på samma sätt som du sprider ut vanligt gräsmattegödsel.

Lämna en kommentar