Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa planteringsbord 2022 – Organisera din trädgård!

1. Planteringsbord Ultimus2. Planteringsbord Granngården3. Nature Folding Planter Planteringsbord
Planteringsbord UltimusPlanteringsbord GranngårdenNature Folding Planter Planteringsbord
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa planteringsbord 2022 – Många trädgårdsintresserade finner ett lugn i att arbeta med plantor, och om du ofta planterar och skördar dina växter av olika slag så vet du hur rörigt det kan bli runt omkring. Att ha ett specifikt och anvisat område där du kan organisera dina växter och se till så att dina plantor har tillräckligt med plats att fortsätta växa är därför fördelaktigt.  

Om detta låter som någonting för dig, så kan ett planteringsbord vara det du saknar! Ett planteringsbord är en praktisk investering för dig som har gröna fingrar och älskar att spendera din tid med att plantera olika sorters växter.  

Vi har samlat ihop våra topp tre favorit planteringsbord på marknaden så att du enkelt kan göra det val som passar dig och dina behov bäst.  

Topp tre planteringsbord bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Planteringsbord Ultimus 

 • Dubbla förvaringslådor 
 • Unik design 
 • Galvaniserad plåstskiva 
   

Vårt första val av planteringsbord är den stilrena modellen Ultimus. Detta planteringsbord är det perfekta redskapet när du behöver plantera eller omplantera dina växter, och är utrustad med två stycken utdragningsbara lådor.  

Detta tillför praktiskt utrymme för dina växtverktyg, samt annat smått och gott som exempelvis fröpåsar. Ultimus har även en avställningshylla och en galvaniserad plåtskiva.  

Denna modell är dessutom ett stilfullt val med den snygga akademiska designen, sina unika kupolhandtag och trädetaljer i barrträ. Ultimus har behandlats med giftfri lasyr, så att det fungerar utmärkt som en säker arbetsplats för dina växter.  
 

Sorry, no prices available at this time.

2. Planteringsbord Granngården – Bästa budgetvalet! 

 • Tåligt akaciaträ material 
 • Unikt utseende med stil och användning  
 • Bordsskiva av förzinkad plåt  

 
Planteringsbordet Granngården är en mer enkel och praktiskt modell, med unika inslag. Det som gör att just denna designen sticker ut är själva materialet. Granngårdens planteringsbord är gjort av akaciaträ. Material från akaciaträdet är tåligt och unikt då trädet växer i tropiska klimat som i Australien och delar av Afrika.  

Med denna oljade variant av akaciaträ så kommer bordet att gråna ju mer den åldras. Detta betyder att varje planteringsbord från Granngården slutar upp med ett unikt utseende beroende på hur välanvänd den har varit. Bordsskivan är gjort av förzinkad plåt vilket hjälper till att förlänga livslängden på detta bord, så att du kan få mycket användning utav ditt köp! 

Sorry, no prices available at this time.

3. Nature Folding Planter Planteringsbord – Snyggast design! 

 • Enkel design 
 • Flyttbara lådor 
 • Galvaniserade stålben 

Vårt tredje val på topplistan går till planteringsbordet Nature Folding Planter. Detta är den enklaste och smidigaste varianten av alla våra valda produkter med 6 stycken flyttbara lådor placerade på två hyllor.  

Du kan enkelt placera detta planteringsbord inomhus i hemmet, i ditt växthus eller på din terrass. Det fungerar utmärkt att använda från allt till beredning av dina plantor och sticklingar, till omplantering, eller bara generellt underhåll av dina växter.  

Materialet är galvaniserat stål, vilket bidrar till ett tåligt planteringsbord. Är du ute efter ett praktiskt och prisvänligt planteringsbord så rekommenderar vi Nature Folding Planter! 

Sorry, no prices available at this time.

 
3 vanliga frågor om planteringsbord: 

Vad är fördelen med att ha ett planteringsbord? 

Det finns många fördelar med att ha ett planteringsbord. Bland annat så kan det göra trädgårdsarbetet till en mer skonsam upplevelse för din rygg. Ihärdigt trädgårdsarbete bidrar nämligen till många timmar där man spenderar tid framåtböjd, vilket i sin tur kan leda till ryggont. Med ett planteringsbord har du även större möjlighet att hålla din arbetsplats organiserad eftersom du enklare kan samla alla dina redskap och påbörjade projekt och experiment på ett och samma ställe. 

Kan jag köpa vilket planteringsbord som helst? 

Det är viktigt att fråga sig själv vad du vill få ut av ditt planteringsbord, och vad syftet är med ditt köp. Det finns många olika modeller och material att välja mellan. Därför är det viktigt att tänka över vilket slags trädgårds-eller växtarbete du främst vill utföra, hur ofta du kommer att använda ditt planteringsbord, samt vart i hemmet du vill bevara det. Alla dessa punkter bör tänkas igenom och ge tydliga svar innan du bestämmer dig för en specifik modell.  

Vilket material är bäst för ett planteringsbord? 

Vilket material som ditt planteringsbor bör vara gjort av beror på personlig bruk, men främst vart man planerar på att ställa sitt planteringsbord. Om du vill ha det för användning utomhus behöver du ett tåligt material som kan stå emot olika sorters väder.  

Om du vill placera ditt planteringsbord ute i din trädgård föreslår vi metall eller stål. Metall eller stål kan även vara ett bra val för inomhusbruk om man är ute efter ett specifikt utseende och vill att det ska matcha resten av inredningen.  

Trä är även ett populärt val, just för att den utvecklar ett unikt utseende över tiden, och för att det är väldigt andningsbart och vänligt för växterna, men trä måste däremot impregneras ordentligt för utomhusbruk.  

Oavsett så finns det inga fel val, utan val som passar bättre beroende på dina specifika omständigheter. 

Hur valde vi ut produkter till vår topplista?  

När vi väljer ut produkter till vår topplista så har vi alltid kunden i åtanke och väljer ut olika modeller som passar olika områden och hushåll. För att kunna hitta kvalitativa modeller har vi tagit del av andra gjorda tester och kundrecensioner för att lättare kunna sålla ut de modeller som håller måttet. 

Därefter ser vi till att välja ut tre stycken produkter som har tillräckligt med variation för våra läsare beroende på stil, utrymme och pris. Material har även haft en stor betydelse i vårt val av produkter, beroende på om du vill att ditt planteringsbord ska stå inomhus eller utomhus.  

källor: 

https://www.shopalike.se/inspiration/inredningssidor/kopa-planteringsbord/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa planteringsbord

VidaXL
Granngården
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar