Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa minigrävare 2022 – Modeller som verkligen imponerar!

1. Wercraft Winstorm XN102. Wercraft XN203. Wercraft XN08
Wercraft Winstorm XN10Wercraft XN20Wercraft XN08
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa minigrävare 2022 – Har du planerat att förvandla din trädgård, gräva en större rabatt eller utföra ett arbete som kommer att innebära en hel del grävning? Du kommer då kunna spara både på din rygg och armar om du istället investerar i en minigrävare. Detta är även en ypperlig investering för trädgårdsmästare eller till andra företag och som kommer ge dig mer tid över att ta dig an fler uppdrag. 

Men vad ska du då tänka på för att kunna göra en bättre investering? Det är särskilt viktigt att du anpassar valet och storleken på maskinen efter vad du planerar att använda den till. Vi har letat fram de tre minigrävare som vi tycker utmärker sig lite extra, så att du helt enkelt kan göra ett bättre val! 

Topp 3 minigrävare bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Wercraft Winstorm XN10 

 • Flera kompletterande tillbehör 
 • Driftsvikt: 880 kilo 
 • Bredd (skopa): 380 millimeter 
 • Arbetstryck: 16 MPa 

Varumärket Wercraft är mästare när det kommer till minigrävare. Deras modell Winstorm XN10 är helt klart vår favorit och är dessutom ett något mer förmånligt val på marknaden. Den starka motorn på 7 kilowatt, som sedan har ett arbetstryck på 17 MPa gör den till ett mycket effektivt val för de flesta arbeten i trädgården. 

Maskinen har en driftsvikt på 880 kilo och med mängder av kompletterande tillbehör så som räfsa, större skopa och timmergrip kan du själv skräddarsy modellen för att passa det du planerar att använda den till. Marknadens bästa val enligt oss! 

2. Wercraft XN20 – Bästa premiumval! 

 • Driftsvikt: 2200 kilo 
 • För större arbetsområden 
 • Bredd (skopa): 460 millimeter 
 • Maximalt grävdjup: 2150 millimeter 

Från Wercraft har du även denna lite lyxigare maskin XN20. En bjässe i jämförelse med nämnda minigrävaren ovan, men som också ger dig fler fördelar om du ska använda den för lite större arbetsområden.  

Även här kan du komplettera med flera tillbehör för att få en ännu mer mångsidig maskin, men den har också försetts med en bredare skopa på 460 millimeter för att underlätta när du behöver gräva på större ytor. Med ett maximalt grävdjup på 2150 millimeter, så får du också en mycket effektiv maskin som passar perfekt till företaget. 

Om du letar efter en mer rejäl maskin och har en högre budget, så kommer XN20 att vara ett perfekt val! 

3. Wercraft XN08 – Kraftfull motor! 

 • Omfattas av företagsgarantin 
 • Bredd (skopa): 380 millimeter 
 • Skopa med tänder ingår 
 • Arbetstryck: 16 MPa 

Minigrävaren XN08 är också det ett mycket effektivt val. Här har du en maskin med en mycket stark motor på 7 kW och en skopa med en bredd på 380 millimeter. Detta ger maskinen ett väldigt brett användningsområde och dessutom så ingår en skopa med tänder om du behöver gräva i grus eller mark där rötter förekommer. 

XN08 är en av varumärket Wercrafts bästsäljare och vi förstår verkligen varför. Tack vare mängder av smarta kompletterande tillägg kan du skräddarsy maskinen efter dina behov, men också endast betala för de funktioner som du faktiskt kommer att använda. En minigrävare med en kraftfull motor till ett förmånligt pris! 

3 vanliga frågor om minigrävare: 

Krävs det tillstånd för att använda en minigrävare? 

Enligt svensk arbetslag, så finns det inga krav för att du måste ha ett körkort eller gå en kurs för att kunna använda en minigrävare, till skillnad från grävmaskin. Men om minigrävaren används inom arbetet så måste det dock finnas dokumentation av din erfarenhet hos arbetsgivaren, vilket kan vara värt att ha i åtanke.  

När bör man använda en minigrävare? 

En minigrävare är helt enkelt en mindre version av den klassiska grävmaskinen. Perfekt att köpa för dig med företag eller som privatperson där det grävs rejält. En minigrävare är enklare att använda och kan snabbt förvandla även mer gedigna projekt i trädgården till en enklare syssla. Om du inte vill köpa en maskin, så finns det också flera företag som hyr ut minigrävare. 

Hur väljer man rätt modell för sin trädgård? 

En minigrävare är trots allt en ganska stor investering, så det är viktigt att du verkligen tänker igenom vad du ska använda maskinen till, hur stor bredd skopan bör ha och även hur stark motorn behöver vara. För mer krävande terräng kommer det naturligt att krävas en maskin som är mer robust än om du endast ska gräva ett större land och marken är mjukare. 

Hur vi valt produkter till vår topplista 

Vi har jämfört olika hemsidors utbud och varumärkens minigrävare som idag finns tillgängliga. Maskinerna som vi slutligen inkluderade kommer från varumärket Wercraft, som är ett populärt varumärke i Europa och även Sverige. De är mästare på maskiner och deras minigrävare är heller inget undantag.  

Däremot har vi valt att inkludera tre olika typer av minigrävare, för att du ska kunna göra ett val som passar dig bättre, där maskinernas funktioner och kundomdömen även lade grunden för vilka modeller vi skulle inkludera. 

Så gör dig själv en tjänst och uppgradera ditt manuella arbetsförhållande med en maskin som kan avlasta din kropp och därmed göra att du kan arbeta på ett mer skonsamt sätt. Ta en titt på topplistan för att hitta din favorit och sedan kan du få mer gjort under passet! 

Källor: 

https://tradgardsskolan.se/basta-minigravare/ 

https://www.maskinisten.net/viewtopic.php?f=126&t=106461

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa minigrävare

Hemfint
Hemmy
Prisjakt
Pricerunner
Bäst i test.se

Lämna en kommentar