Bästa grästrimmer med batteri 2024 – Upptäck fördelarna!

Bästa grästrimmer med batteri 2024 – Allt fler trädgårdsintresserade personer väljer att investera i batteridriven trädgårdsutrustning eftersom de är mindre begränsande och dessutom ett grönare val. Med en batteridriven grästrimmer kan du klippa kanter, hörn och där det annars är svårt att komma åt utan att ständigt behöva fylla på med bensin. Dessutom slipper du sladdar som är i vägen. 

Vi har läst flertalet tester som har gjorts på de bästa grästrimmrarna med batteri och valt ut tre stycken som vi finner lite extra utmärkande. Oavsett budget kan du hitta din favorit! 

Topp tre grästrimmrar med batteri bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Stiga SGT 500 AE 

 • Lätt vikt 
 • Flera klipptillbehör inkluderade 
 • Bra pris 
 • Roterande handtag 

Stiga är mästare på att ta fram praktiska och funktionella trädgårdsredskap. Deras batteridrivna grästrimmer SGT 500 AE är inget undantag.  

Här får du en maskin som har en lättare vikt för att vara smidigare att bära runt och säljs också med flera inkluderade klipptillbehör. Genom att byta ut sågdelen kan du använda denna grästrimmer både för att klippa häcken eller kapa mindre grenar. Stiga har designat sina elektriska verktyg för att kunna kombineras med andra modeller ur samma serie.  

Konstruktionen är anpassad för att du ska kunna arbeta under längre tid på ett mer bekvämt sätt. Grästrimmern har ett ergonomiskt utformat grepp och har också en bra balans vilket belastar din kropp mindre när du arbetar i trädgården. Efter att ha jämfört marknadens utbud av batteridrivna grästrimmers är det just denna som står ut från mängden lite extra.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Stihl FS 131 – Bästa premiumvalet! 

 • Robust konstruktion 
 • Tystgående 
 • Ergonomiskt reglage 
 • Inkluderad bärsele 

Letar du efter en något mer avancerad grästrimmer med batteri bör du kika på Stihls modell FSA 131. Denna modell är mycket välbalanserad och har en robust konstruktion som gör att den även kan klippa lite tjockare gräs. En fördel är också att grästrimmern kommer med en bärsele så du kan arbeta under en längre tid utan belastning på din rygg och armar. 

Denna grästrimmer är också konstruerad för att du ska kunna arbete i mer ljudkänsliga områden. Några andra tillägg är en steglös varvtalsreglering, luftfilter för längre livslängd och även ett trimmerhuvud på 420 millimeter. En utmärkande grästrimmer för dig som har en högre budget.  

Säljs här:

3. Ryobi RY36LT33A-120 – Bästa budgetvalet! 

 • Automatisk trådmatning 
 • Justerbar klippbredd 
 • Bra balans 
 • Lägre vikt 

Om du letar efter en effektiv men mer prisvänlig grästrimmer är det framförallt Ryobis modell RY36LT33A-120 som är lite extra passande. Detta är kanske inte marknadens mest kraftfulla exemplar, men duger gott för de flesta trädgårdar som underhålls regelbundet. 

Denna grästrimmer har försetts med en automatisk trådmatning och justerbar klippbredd som gör det enklare att anpassa maskinen efter området du ska klippa. En fördel är också att grästrimmern har en väldigt bra balans och lägre vikt som gör att du kan arbeta under en längre tid utan värk i kroppen. Ett bra exemplar där du får mycket för pengarna.  

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om grästrimmrar med batteri: 

Vilka fördelar ger en grästrimmer med batteri? 

Den kanske allra största fördelen med en batteridriven grästrimmer är att du kan arbeta med mindre begränsningar. Du slipper en sladd som ständigt är i vägen och kan också arbeta längre ifrån huset utan att behöva hitta ett passande eluttag. Det enda du måste säkerställa är att batteriet laddas innan du ska ut i trädgården, vilket kräver lite mer planering från din sida. 

Om du är van vid att använda en bensindriven grästrimmer kommer du också märka att en batteridriven modell är lättare till vikten. Detta innebär att det inte kommer slita lika mycket att använda en batteridriven grästrimmer. Ett bra val när du ska arbeta under en längre stund. 

Men utöver detta är det endast fördelar som du får av att investera i en grästrimmer med batteri. En annan positiv effekt är att du slipper onödiga utsläpp och kan klippa gräset med gott samvete. Detta gör en batteridriven grästrimmer till ett grönare val. 

Vad kan man använda en grästrimmer med batteri till? 

En grästrimmer med batteri är ett extra bra inköp om du planerar att använda maskinen där du inte har tillgång till eluttag. Det är också ett mycket bra val om du arbetar i höjd och där det kommer vara otympligt att klippa med en sladd som ligger i vägen. 

Grästrimmern kan användas både för att klippa kanter, runda av rabatten eller jämna till ytor som du inte kommer åt med gräsklipparen.  

Är en grästrimmer med batteri lika effektiv som en bensindriven grästrimmer? 

Det beror lite på vart du ska klippa och hur länge. Batterierna blir allt mer kraftfulla och idag är det därför inte jättestor skillnad mellan bensin- och batteridrivna grästrimmers. Bensindrivna modeller har dock övertaget om du ska arbete på en yta där det är väldigt tjockt gräs kan en bensindriven modell vara ett bättre val.  

Men här gäller det att du gör ett val som passar dig. En bensindriven modell kommer också vara tyngre att bära runt på, samt har också en högre driftkostnad eftersom du måste fylla på med bensin under arbetets gång. 

Källor: 

https:// www.grastrimmer.se/produkter/batteridriven

Lämna en kommentar